Ani-Extreme

een vervolg op de animatorcursus in samenwerking met Het Balanske

Wanneer? Waar?

Wat, voor wie, hoe?

Je hebt je rot geamuseerd op animatorcursus en je krijgt er maar niet genoeg van? Dan is dit zeker iets voor jou! We organiseren een vervolg op de animatorcursus in samenwerking met Het Balanske: de cursus ANI-EXTREME! Een week vol sfeer en ambiance! En natuurlijk willen we jullie ook wat extra tips en tricks bijbrengen die jullie kunnen gebruiken op kampen, speelpleinen enz. We kijken er heel fel naar uit om samen weer op cursusavontuur te gaan. Jullie ook?

Kostprijs?

€ 130

Via de gemeentelijke jeugddienst kan je met het bewijs van deelname vaak het cursusgeld gedeeltelijk of volledig terugbetaald krijgen. Informeer dus zeker bij je eigen stad of gemeente.
Ontdek op dit plannetje van VDS welke steden en gemeenten een gedeeltelijke of volledige terugbetaling voorzien.

Veelgestelde vragen …

Niets zou je mogen tegenhouden om deel te nemen. Het Solidariteitsfonds van Don Bosco helpt jou een deel van je cursus te betalen. Neem contact op via vorming@donbosco.be.

Nee, om te kunnen slagen voor de cursus moet je de hele cursus aanwezig zijn.

Elke annulering moet schriftelijk gebeuren. Dat kan per mail of per post. Lees onze voorwaarden daarvoor: 
inschrijvings-en-annulatievoorwaarden_2020.pdf

Onze cursussen vinden plaats op meerdere locaties, verspreid in Vlaanderen. Elke locatie voldoet wel aan de verwachtingen die vooropgesteld worden door Bosco Base. Voldoende sanitair, kwaliteitsvolle maaltijden, bedden met matrassen, voldoende open speelruimte.

Bij specifieke vragen of noden kan je altijd contact opnemen via vorming@donbosco.be.

Dat kan verschillen van cursus tot cursus. Via de knop ‘Meer info’ kan je per cursus zien wat de juiste uren zijn. Je krijgt die info ook nog eens per post opgestuurd na je inschrijving.

Een cursus vindt in één groep plaats. Als je je inschrijft voor dezelfde cursus zal je dus ook in dezelfde groep zitten. Het kan wel zijn dat je tijdens sommige cursusuren in aparte kleine groepjes terechtkomt.

De documenten die je voor de cursus nodig hebt, krijg je per post opgestuurd. Het deelnamebewijs en trajectboekje krijg je na de cursus mee naar huis. 

Aarzel bij twijfel niet om contact op te nemen via vorming@donbosco.be.

Elke cursus van eenzelfde traject volgt het zelfde schema. De competenties die aan bod komen, zijn vastgelegd door de overheid. Per cursus zijn er wel verschillen in uitwerking. Elke cursist heeft na een cursus dezelfde kennis opgedaan, de manier waarop kan wel anders zijn.

Op animatorcursussen slapen jongens en meisjes altijd gescheiden. Niet op elke cursusplaats zijn er kamers beschikbaar per persoon, dus het kan wel zijn dat jongens samen met jongens en meisjes samen met meisjes op de kamer of slaapzaal liggen.

Bij de hoofdanimator- en instructorcursus doen we een beroep op de volwassenheid van de cursisten om dat zelf mee te bepalen.

Je hebt drie jaar de tijd vanaf het begin van de cursus om je traject af te ronden. Je moet dus binnen de drie jaar slagen voor je stage. Als je de begindatum van je traject wilt controleren, kan je dat bekijken op mijnkadervorming.be.

Sinds 2016 vind je je attest op mijnkadervorming.be als je geslaagd bent voor je traject. Je kan het daar downloaden.

Bosco Base heeft een strikt beleid omtrent alcohol en drugs.

Alcohol

  • Zelf alcohol meenemen op cursus is ten strengste verboden.
  • Op de animatorcursussen wordt geen alcohol geserveerd.
  • Onder 16 wordt geen alcohol geserveerd.

Bij de hoofdanimator- en instructorcursus en op verdere vorming mogen de jongeren binnen een veilige context bier drinken. Als een jongere de grenzen overschrijdt, zal die daar op gepaste wijze over aangesproken worden.

Drugs

  • Alle vormen van illegale drugs zijn ten strengste verboden bij Bosco Base.
  • Bij betrapping op druggebruik zullen de deelnemers onmiddellijk naar huis gestuurd worden en worden hun ouders ingelicht.
  • In extreme gevallen zullen andere beslissingen genomen worden omtrent hulpverlening en politie. Dat gebeurt altijd in overleg tussen de instructorenploeg en de verantwoordelijke medewerker van Bosco Base.

Persoonlijke gegevens die vermeld worden bij de inschrijving worden bewaard op een beveiligde website. Die gegevens worden enkel door medewerkers van Bosco Base verwerkt als ze die nodig hebben. De gegevens zullen nooit aan derden doorgegeven worden, tenzij dat absoluut nodig is (bv. overheidsdiensten).

Op onze cursussen worden er foto’s en filmpjes gemaakt. Dat gaat in de meeste gevallen over sfeerbeelden. Als er gerichte foto’s genomen worden, zullen die enkel gebruikt worden als de ouder of voogd dat bij de inschrijving expliciet toelaat. Beelden worden altijd respectvol gehanteerd en kunnen verschijnen op sociale media, in onze nieuwsbrief of bij promotiemateriaal.

Lees hier het privacybeleid.

Als je je ingeschreven hebt en de betaling gebeurd is, krijg je een bevestigingsmail. Vanaf dat moment ben je officieel ingeschreven.

Bij vragen kan je altijd contact opnemen via boscobase@donbosco.be of 016 24 16 20.

Als er geen plaats meer is op een van onze cursussen zal dat duidelijk vermeld staan op de website. Je kan je dan nog altijd inschrijven voor een andere cursus. Bij Bosco Base werken we niet met wachtlijsten.