Levend lijk; Vlaggenroof; Ballenkamp; Vodka

21 likes, animerend
Terug naar overzicht

Uitleg

De spelers worden ingedeeld in 2 even ploegen, deze gaan per ploeg aan hun lijn staan. De lijnen waar de ploegen staan zijn even ver van het middelpunt waar een vrijwilliger ligt. Je geeft per groep de kinderen een naam of een getal ( 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ... of aap, olifant, neushoorn, ... ). Wanneer bijvoorbeeld het nummer 3 afgeroepen wordt door de spelleider, lopen deze nummers naar de vrijwilliger toe en proberen deze speler in hun kamp te brengen. De vrijwilliger in het midden mag niets uit eigen kracht doen, maar gewoon afwachten wat er gebeurt. Natuurlijk geeft hij/zij wel aan als hij/zij pijn heeft. 

Variant: er ligt een voorwerp in het midden in plaats van een speler, of er wordt bijvoorbeeld met hockeysticks gewerkt, waarbij er in het midden een balletje ligt dat naar het eigen kamp begeleid moet worden met de hockeystick. 

Variant: De spelers worden in twee groepen verdeeld en nummeren zich in elke groep. Ze stellen zich nu aan weerszijden van het terrein op. In het midden ligt een bal. Wanneer de begeleider een nummer roept lopen de twee met dat nummer naar de bal en proberen hem met de hand over de lijn van de andere ploeg te rollen. Terwijl twee spelers bezig zijn kan de begeleider andere nummers bij roepen.

Materiaal

Variant: voorwerp of hockeysticks met balletje