Waar staan we voor?


Wij beloven jongeren te assisteren in hun groei om samen met anderen zich positief en sociaal te bewegen in de wereld.

Jongeren zoeken hun plek in – en geven vorm aan – een ­voortdurend veranderende wereld. Dat deden ze in het Italië van Don Bosco, dat doen ze hier en nu. Waar ze tijd en ruimte vinden om samen met anderen thuis te komen, te spelen, te leren en na te denken over wat voor hen belangrijk is en waarom, daar groeien hun vaardigheden, hun zelfwaarde en hun zelfbewustzijn. Zo kunnen ze gefundeerd en kritisch de keuze maken om zich positief en ­sociaal te bewegen in de wereld.

 Vanuit die keuze creëren jongeren op hun beurt plaatsen waar ­andere kinderen en jongeren dezelfde elementen terugvinden. Dat zichzelf versterkend proces is volgens ons de motor voor de warme, rechtvaardige en solidaire samenleving van morgen. Die sneeuwbal aan het rollen brengen, is ons doel. Daarom geven we plekken vorm waar jongeren net die tijd, ruimte en kansen ­krijgen. Gestuurd en gedragen door vrijwilligers, vol verbeeldingskracht, plezier en creativiteit. 

Don Bosco’s pedagogische aanpak, zijn assisterende stijl en zijn aandacht voor kwetsbare jongeren zijn daarbij ons houvast. Vanuit zijn traditie gaan we in dialoog met jongeren, ­organisaties en het beleid van nu en co-creëren we sterke hedendaagse ­experimenteerruimtes, waar vrijheid, verantwoordelijkheid, solidariteit en zingeving samenkomen.  



We dragen onze ervaring en expertise ook met veel overtuiging uit en implementeren ze duurzaam in de bredere maatschappij.