Word vrijwilliger

Welkom in de wondere wereld van Bosco Base!

Wij zijn een organisatie voor en door vrijwilligers en daarvoor hebben we natuurlijk......VRIJWILLIGERS NODIG, INDERDAAD, JOU DUS !

We hebben een breed aanbod aan engagementen die je als vrijwilliger kan opnemen. Heb je nog wat vrije tijd en wil je jezelf op een plezierige manier verder ontwikkelen? Ben je geprikkeld door het jeugdwerk en wil je nóg meer Bosco Base in je leven?

We verwelkomen jou en nemen je op in de grote Don Boscofamilie.

Samen gaan we van start en we luisteren naar jouw ideeën en inbreng. We geven elkaar eerlijke feedback op een respectvolle manier. We bieden jou kansen om als persoon te leren en te groeien. We verwachten van jou ook dezelfde openheid naar andere vrijwilligers toe.

Ben je niet vertrouwd met de Don Boscowereld? Dan nemen we jou stapje per stapje mee in onze manier van werken.

Vrijwilliger zijn bij Don Bosco dat moet je beleven.

  •  je krijgt de kans om gratis vorming te volgen
  • gemaakte kosten worden terugbetaald 
  • je bent verzekerd als vrijwilliger
  • we nodigen je graag uit voor het jaarlijkse dankmoment
word vrijwilliger
Word
helpend handje


Wil jij helpend handje worden? Hiermee bedoelen we koken op cursus, materiaal klaarzetten op evenementen, achter de bar staan... Noem maar op!


word instructor
Word
instructor


Vormingen geven als instructor. Je begeleidt dan korte vormingen of meerdaagse cursussen en deelt zo je kennis en ervaring in het jeugdwerk met anderen.

Word vrijwilliger in het buitenland
Word vrijwilliger
in het buitenland

Wil jij als vrijwilliger een unieke ervaring beleven in het buitenland en aan de slag gaan in een Don Boscowerking in Europa?

Start een eigen project


Een eigen project opstarten en uitwerken. Heb je zelf een leuk idee dat je graag wilt uitwerken? Wij helpen je met plezier om daarmee aan de slag te gaan.

Word vrijwilliger
in een werk- of denkgroep

Wil jij een denk- of werkgroep vervoegen. Die bestaan in allerlei vormen. Het kan gaan over de uitwerking van een evenement, nadenken over een specifiek onderwerp...

Werkgroep vrijwilligersbeleid


Wil jij het nieuwe vrijwilligersbeleid van Bosco Base vormgeven? 

Deze werkgroep werkt het nieuw vrijwilligersbeleid van Bosco Base uit. Er wordt onder andere nagedacht over hoe we vrijwilligers het best vinden, verwelkomen, versterken en verbeteren.

Werkgroep vorming


Wil jij je engageren in de werkgroep vorming?

Dit is de centrale werkgroep voor alles rond vorming. Gedurende één jaar vergader je maandelijks over inhoudelijke en praktische onderwerpen, die door de instructoren worden aangereikt.

Werkgroep instructorenweekend


Ben jij instructor en wil je mee de instructorenweekends organiseren?

Twee keer per jaar organiseren we een weekend voor de instructoren waar spel, ontspanning, vorming en input centraal staan. De werkgroep bereidt dat praktisch en inhoudelijk voor.

Werkgroep Jédonco


Wil jij mee Jédonco voor Don Boscospeelpleinen en vakantiewerkingen organiseren?

Om de twee jaar sluiten we de zomer af met een knaller! Een hele dag lang worden animatoren, hoofdanimatoren en vrijwilligers uitgenodigd voor ontspanning, vorming, muziek en... eten! Véél eten.

Werkgroep Sjoefoemi


Wil jij mee het Sjoefoemi-weekend voor Don Boscospeelpleinen en vakantiewerkingen organiseren?

Om de twee jaar organiseren we dit gigantisch evenement. Sjoefoemi is een weekend voor alle Don Boscoanimatoren dat vol plezier, spel, ontmoeting, samenzijn en nog zo veel meer zit.

Werkgroep 'Content creators'


Wil je graag meewerken aan een goede contentplanning voor Bosco Base?

Bosco Base loves social media! Posts plannen, inhoud bepalen, platformen ontdekken... Daarvoor kunnen we jou hulp gebruiken op onze tweemaandelijkse planningsvergadering.

Werkgroep Bosco Base Internationaal


Word je warm van internationale samenwerkingen voor en door jongeren?

Bosco Base is volop bezig met een veelheid aan innoverende projecten binnen Europa. Deze werkgroep is de centrale werkgroep die al deze projecten mee ondersteunt vanuit België.

Werkgroep Summer Exchange of Animators


Ben je geëngageerd om plezante weekends vol vorming en plezier voor Europese vrijwilligers te organiseren?

Jaarlijks komen enkele Europese animatoren onze speelpleinwerkingen in Vlaanderen versterken. Deze werkgroep voorziet een gevarieerd programma voor de weekends.

Werkgroep Hasta La Pista


Wil jij mee een wandeltocht voor jongeren uitwerken?

Een pelgrimsreis voor jongeren organiseren van a tot z, dat is wat deze werkgroep doet! Ga mee op zoek naar verblijven, wandelroutes... en begeleid deze jongeren tijdens de reis van hun leven.