1 is te weinig, 3 is te veel; De derde is te veel; 2 is te weinig, 3 is te veel

152 likes, animerend
Terug naar overzicht

Uitleg

De spelers staan per twee achter elkaar in een kring. Twee spelers lopen rond in de kring, de loper en de tikker. Maar wanneer iemand moe wordt, dan mag hij aansluiten bij een groepje van 2 spelers. Als iemand vooraan plaatsneemt bij een groepje van twee, dan moet de achterste speler snel vertrekken; als iemand achteraan plaatsneemt, dan moet de voorste speler snel vertrekken. Er mogen maar 2 spelers samen staan (want 1 is te weinig en 3 is te veel). De spelers moeten dus steeds opletten wie dat wie probeert te tikken en waar de spelers zich bevinden. Wanneer de tikker de andere speler getikt heeft, dan wisselen de rollen om. 

Variant: Eén speler is tikker en staat in de hoek van het veld. De overige spelers staan per twee verspreid opgesteld en geven elkaar een hand. Er is tenslotte nog een loper die moet vermijden getikt te worden. Hij kan zich veilig stellen door een tweetal een hand te geven. De derde man (geteld vanaf de loper) wordt nu de nieuwe loper. Wordt de loper getikt, dan wisselen de rollen. 

Variant: in plaats van in een kring te staan, liggen de spelers per twee op de grond. Wanneer de loper op een duo gaat liggen, wordt de onderste speler de nieuwe loper.