Don Bosco­speel­pleinen 
en -vakantie­werkingen

Bosco Base ondersteunt een tiental speelpleinen en vakantiewerkingen in Vlaanderen. Het leuke op die stageplaatsen is dat Don Boscoanimatoren op een unieke manier met elkaar verbonden zijn. Ze nemen samen deel aan specialisatiecursussen om hun animatorskills te upgraden, er wordt zelfs tweejaarlijks een spetterend animatorenweekend voor hen georganiseerd.

Don Boscospeelpleinen
De Mirkens

HELCHTEREN

Speelplein De Mirkens is gelegen te Houthalen-Helchteren. We hebben een diverse animatorengroep waar jong en oud zich nog steeds thuis voelt. We proberen kinderen van 5 tot 15 jaar een onvergetelijke zomer te geven. Er ontstaan hechte vriendschappen en onuitwisbare herinneringen.

Eerste vijf weken van de zomervakantie, elke weekdag van 13.30 u. tot 17.30 u.


Don Bosco Halle
Don Bosco Halle

HALLE

Speelplein Don Bosco Halle, dat is vrij spelplezier met open speelaanbod voor jongst, jong en iets minder jong. Voor kleuters is er hun eigen Kleuterland en voor tieners houden we de +13-werking draaiend. Onze talloze terreinen zijn nooit volzet, niet voor kinderen, niet voor animatoren of andere vrijwilligers. Zolang je zindelijk bent, iedereen welkom ;)

Eerste drie weken en week 5, 6 en 7 van de zomervakantie, elke weekdag 7.30 u. tot 18.00 u.

Don Bosco Oud-Heverlee
Don Bosco Oud-Heverlee

OUD-HEVERLEE

Speelplein DBOH is een speelplein voor jong en oud! Kinderen van 3-15 jaar zijn 7 weken lang welkom voor ontzettend veel speelplezier! Iedere voormiddag speelt iedereen samen in zijn leeftijdsgroep. Om dan nadien tijdens het vrijspel het grote, groene domein al spelend te kunnen verkennen. Na het gratis drieuurtje voorzien de enthousiaste animatoren ook nog keuzeactiviteiten!

7 weken in de zomer, elke weekdag 7.30 u. tot 18.00 u.

Don Bosco Groene Zone
Groene Zone

HEVERLEE

Zoek je nog een stageplaats waar je naast het verbeteren van je animator skills, ook nog een fantastische week kan beleven? Naast het animeren van kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar, kan je ook een weekje mee draaien in onze inclusiewerking waarbij je een kind met een beperking begeleidt. Kom genieten van de geweldige speelpleinsfeer op speelplein Groene Zone!

Eerste vijf weken van de zomervakantie, elke weekdag 9.00 u. tot 16.00 u.

Heidevreugde
Heidevreugde

GENK

Ben je 15 jaar of ouder en wil je een geweldige zomer vol avontuur, plezier en vriendschap beleven?
Bij Speelplein Heidevreugde zoeken we animatoren die kinderen de zomer van hun leven bezorgen. We vinden het belangrijk dat je sterk in je schoenen durft te staan voor een groep, daarom bieden we elke maandagavond een vorming aan. Op vrijdagavond is het tijd voor ontspanning! Klaar voor de speelpleinuitdaging?

Eerste vijf weken van de zomervakantie, elke weekdag 9.00 u. tot 17.00 u.

Kinderland
Kinderland

KORTRIJK

Kinderen komen ravotten tijdens de eerste 5 weken van de vakantie. Niet alleen de kinderen, maar ook de animatoren houden mooie herinneringen over aan deze periode, want wat is er leuker dan zot doen, spelen, verkleden, maar bovenal vriendschap op het speelplein?

Eerste vijf weken van de zomervakantie, elke weekdag 7.45 u. tot 17.30 u.

Sint-Pieters-Woluwe Raccoon
Raccoon

SINT-PIETERS-WOLUWE

Geen leuke vakantie voor jou dit jaar? Je zit je thuis te vervelen? Je wil aan de slag met je zotte ideeën? Kom spelen met de kinderen van Raccoon. Je zal je snel thuis voelen bij ons enthousiast animatorenteam. De woorden ‘werken’ en ‘vrijwillig’ zal je snel vergeten, maar ‘plezier’ en ‘onvergetelijke momenten’ ga je snel onthouden..

Eerste vier weken van de zomervakantie, elke weekdag 8.00 u. tot 18.00 u.

akindo
Speelplein Don Bosco

BEERSE

Op Speelplein Don Bosco Beerse kunnen kinderen vrij ravotten in onze groene long. Alle kinderen groot en klein zijn welkom om vrij te spelen op ons terrein tijdens de paas- en zomervakantie en voor kinderen tussen 5 en 12 jaar staan onze animatoren altijd klaar met hun knotsgekke werking. Wij stellen ons plein open voor iedereen die goesting heeft om te spelen!

Tijdens de paasvakantie en vanaf de eerste maandag tot de laatste vrijdag van de zomervakantie.

Imago
Imago

HECHTEL

Vakantiewerking Imago is een avondwerking voor tieners van 13 tot en met 15 jaar. We verwachten de ­animatoren om 16.00 u. en nadat de jongeren naar huis zijn evalueren we de dag en kan je nog even blijven plakken aan de bar. We hebben een jaarwerking voor de animatoren­ met maandelijkse activiteiten, een geweldig animatorenweekend en toffe zomeractiviteiten.

Van half juli tot half augustus, maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, 18.00 u. tot 21.30 u.