Boscobabbels

In onze podcast Boscobabbels gaan we in gesprek met jongeren, animatoren en mensen die verbonden zijn met Don Bosco. We geven hun de kans om hun verhalen te delen die inspirerend kunnen zijn voor anderen.

#7 Maarten en Wesley, instructoren

We zijn weer terug!

Na een half jaar pauze is Boscobabbels terug van weggeweest. We gingen voor deze aflevering in gesprek met Maarten & Wesley, onze gasten in de testaflevering van Boscobabbels die spijtig genoeg nooit online kwam.

De speelpleinwereld, instructorschap en de liefde zijn maar enkele van de vele thema's die aan bod kwamen. Zet je schrap voor een energieke babbel met 2 toppers uit de Don Boscowereld.

#6 Merel en Jean-Baptiste, instructoren

In deze aflevering nemen we na een vakantiebreak de microfoon terug op met Merel & Jean-Baptiste. Beiden hebben een speelpleinverleden, Merel op Don Bosco Halle en momenteel speelplein Raccoon, Jean-Baptiste op Kinderland. Deze 2 jongeren vertellen over hun ervaringen als instructor bij Bosco Base, hoe ze hun tijd als speelpleinanimator beleefden, waar ze elkaar leerden kennen, en een hele hoop leuke verhalen. En natuurlijk komt leek Dries van JDB af en toe tussen met vragen waar zelfs hij het antwoord nog niet op wist.


#5 Lien en Aubérie, Don Bosco Youth-Net

Lien, de internationale medewerker van Bosco Base, nodigde Aubérie, general secretary van Don Bosco Youth-Net uit voor een toffe babbel over het Europese luik van Don Bosco.

#4 Karen en Lize, Sjoefoemi

Het animatorenweekend Sjoefoemi is in de speelpleinwereld een gekend begrip. Na de coronaperiode is het Sjoeteam dan ook extatisch dat ze de Don Boscospeelplein- en vakantiewerkingen kunnen uitnodigen op een editie waar al jaren naar wordt uitgekeken. Karen Lefever en Lize Amodio van het Sjoeteam kwamen langs bij Boscobabbels om hun ervaringen te delen en gaven een inkijk in het organisatorische deel van zo'n groot evenement. 

#3 Dieter en Koen, jonge salesianen

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het leven van een salesiaan er uit ziet? Dieter is al jaren actief als leerkracht in Don Bosco Hechtel, Koen combineert vrijwilligerswerk bij Bosco Base met de Savioparochie van Dilbeek en is sinds kort Provinciaal Econoom. Hoe hebben zij hun roeping gevonden? Welk pad hebben ze afgelegd en hoe zien ze de toekomst? Ze geven een antwoord op deze vragen in de derde aflevering van Boscobabbels.

#2 Fonny en speelplein Groene Zone


Fonny Grootjans werd ooit door zijn zus meegesleurd naar speelplein Don Bosco Groene Zone om mee te draaien als animator. 1 week speelplein was de start van een lang traject van animator, hoofdanimator tot pleinleiding. Tijdens de babbel volgt de ene na de andere anekdote. Meer dan 15 jaar later is Fonny nog altijd actief in de Don Boscowereld.

#1 Hasta La Pista

In de zomervakantie van 2021 ging de eerste editie van Hasta La Pista door. Sanne, Tim en Lien blikken in deze aflevering terug naar hun staptocht richting Santiago de Compostella en de leuke dingen die ze samen met de jongeren meemaakten onderweg. Ook Hasta La Pista II komt aan bod.

Wat is een podcast?

Een podcast is een geluidsbestand dat online wordt aangeboden. Podcasts zijn een bijzonder populair­­ medium geworden. Je kan er elk moment van de dag naar ­luisteren: tijdens het koken, sporten, ­in de trein op weg naar het werk, ...

Luister via onze website. Dit kan via de computer, op je smartphone of tablet. Je bent online terwijl je luistert.

Luister via een podcastapp. Je kan de podcast online beluisteren of downloaden zodat je eender waar en wanneer (ook zonder internet) via je smartphone of tablet naar de podcast kan luisteren. Een voordeel is dat je je eenvoudig kan abonneren zodat je een melding krijgt als er een nieuwe podcast te beluisteren is.

Podcastapps vind je in Google Play of de App Store. Voorbeelden hiervan zijn Spotify of Google Podcast. Als je de app geïnstalleerd hebt, zoek je naar de podcast 'Boscobabbels'.

De podcaststudio voor Boscobabbels werd ingericht met technisch materiaal aangekocht dankzij de steun van Droomfonds Don Bosco.

www.droomfondsdonbosco.be