5 GOUDEN TIPS VAN JENS

5 tips en tricks om een geweldige zomer in te duiken van Jens De Vos, animator op speelplein Don Bosco in Halle.

*Klop klop klop*

Wie is daar? De speelpleinzomer!

O ja, de speelpleinzomer staat voor de deur. Kan je niet wachten tot de poorten opengaan op de eerste speelpleindag? Joelende kinderen die de speelplaats bestormen. Vol verwachting uitkijkend naar het eerste spel. Zou die ene leuke moni dit jaar weer op het speelplein staan? Met de eerste speelpleindag aan de horizon ben ik eens beginnen nadenken over Tips & Tricks voor een geweldige speelpleinzomer.

1. DAG 1, GA HELEMAAL LOCO!

Toon op de eerste dag meteen alle gekkigheid die de kids deze zomer kunnen verwachten. Sta met de hele ploeg verkleed klaar om de anciens tussen de kinderen op te vangen of om juist de verlegen gastjes die aan hun allereerste speelpleinervaring beginnen uit hun schulp te lokken. Doe die gekke hoed aan en verander in mister magic die overal een muntje van achter tevoorschijn tovert.

2. WORD EEN FENOMEEN OP JE EIGEN SPEELPLEIN.

Ga aan de slag met je eigen talenten.

Ben je een uitmuntende jongleur of misschien een grootmeester in het sjorren van de meest geweldige kampen? Neem dat talent met beide handen vast en ga ermee aan de slag. Organiseer een workshop tipi’s sjorren of een wedstrijd waar kinderen hun eigen talenten kunnen showen. Wajooo, is da nu een gigagrote Speelplein’s Got Talent?

3. WIE WIL JIJ ZIJN:
MONI-COOLIO OF EERDER DEN ELA DAT MAG NIET!?

Kinderen zijn niet altijd even flink. Kinderen die kattenkwaad uithalen, doen dat vaak omdat ze zich een beetje vervelen. Wijs hen op hun fouten maar word niet kwaad. Ga in gesprek en begin een competitie om het flinkste kindje te vinden.

Buig hun kattenkwaad om met behulp van de meest gekke spelimpulsen.

4. WRITER’S BLOCK?

Net klaar met die vervelende examens, die bachelorproef afgewerkt en ingediend? Dan nu aan de slag met het voorbereiden van animaties.

Het is niet altijd even makkelijk.

Vrees niet: we maken het allemaal weleens mee. Gelukkig voor jou ben ik gaan zoeken naar een oplossing. Die heb ik ook gevonden. In ruil voor een vette knipoog en een fanta wil ik ze wel met jou delen. Klaar?

Download de spelfiches-app van Bosco Base op je slimme telefoon. Daar staan een heleboel spelletjes en animatie-ideeën in verzameld om je door die vervelende writer’s block heen te helpen. Je kan ook altijd terecht op www.spelfiches.be.

5. PLEZIER!

Enthousiasmeren, dat woord heb je waarschijnlijk al eens horen waaien. Ik zou nu een hele definitie van het internet kunnen plukken (misschien had ik dat beter gedaan 😀). Toch kies ik ervoor om jullie en korte samenvatting te geven. Namelijk: kinderen en jongeren motiveren en je enthousiasme doorgeven aan hen. Dat alles start bij jou! Heb plezier in wat je doet. Een speelpleindag kan soms wat lang duren maar een wijze man zei ooit: de tijd vliegt als je plezier hebt! Dus ga en beleef veel leuke momenten. Lachen, gieren en brullen.

Amuseer je en neem de kinderen mee in jouw plezier!