DE GROENE TIPS VAN STIG

Vorig jaar kwam ik met het voorstel om binnen onze werking speelplein Don Bosco Halle een werkgroep 'gezondheid' op te richten omdat dat me als toekomstig LO-leerkracht nauw aan het hart ligt.

Een paar vergaderingen later hebben we die werkgroep dan opgericht en waren er ook andere hoofdanimatoren die mee op de kar sprongen. Duurzaamheid zou er ook in aan bod komen en zo werd onze werkgroep Duurzaamheid & Gezondheid geboren.

Enkele dingen die we gedaan hebben:

1. WATERBAR VOOR KINDEREN

We hebben een stand geknutseld waar een animator voor de kinderen water inschenkt in herbruikbare bekers. Zo wilden we het frisdrankverbruik verminderen en zo worden onze bekers ook niet weggeworpen maar wel opnieuw gebruikt! Vorige zomer waren er ook hittegolven dus onze waterbar was een groot succes!

2. WEG MET WEGWERP

Wegwerpborden en -bestek voor animatoren tijdens de middag vervangen we door servies van de IKEA en we hebben een afwasstand ingevoerd.

3. GEZONDE TIPS

We hebben suggestielijsten met gezonde tips en beschikbaar gezond ontbijt en middageten opgehangen. Zo weten de animatoren wat er allemaal beschikbaar is om te eten, de gezondste dingen stonden bovenaan op de lijst.

Onze animatoren kunnen er ook zelf hun voorstel op invullen (als het maar gezond is 😀).

4. VORMING OVER GEZONDE VOEDING

Op Hoofdmoniweekend hebben we een sessie gegeven aan onze hoofdanimatoren over gezond ontbijt en middagmaal.