Bosco Base zoekt een stagiair(e) marketing/communicatie


Bosco Base begeleidt jongeren in hun traject van animator tot instructor en bij hun inzet als vrijwilliger. Bosco Base geeft vorming en ondersteuning volgens de pedagogische visie van Don Bosco. Door een engagement op te nemen in het jeugdwerk in binnen- of buitenland verwerven jongeren vaardigheden voor het leven. Bosco Base wil de stem van animatoren laten horen en laten zien hoe uniek en waardevol de Don Boscosfeer is.

Ik mocht hier echt van alles doen: teksten schrijven, socialemediaposts maken, een communicatieplan opstellen, een campagne leiden en opvolgen…

Anke, studente bedrijfscommunicatie

Als stagiair(e) marketing/communicatie leer je hoe we als vzw naambekendheid proberen te verwerven, hoe we een sociale media campagne opzetten en evalueren om deelnemers aan te trekken voor de animatorcursussen, hoe we publicaties ontwerpen en events organiseren. Wil jij een communicatiestrategie ontwikkelen hoe we animatoren warm kunnen maken voor een uitwisseling met een Don Boscospeelplein in het buitenland? Bedenk je een leuke instagrampost voor een evenement? Maak je een interactieve Instagramstory van een ontmoetingsmoment van Don Boscoanimatoren? Kan je een promovideo maken om internationale vrijwilligers te overtuigen? Schrijf je een vlotte webtekst? Ontwikkel en lay-out je een reflectieboekje voor vrijwilligers?

Bij Bosco Base krijg je de kans om jouw talenten te ontwikkelen op de werkvloer in het jeugdwerk. We zullen je wegwijs maken en coachen, maar we luisteren ook graag naar jouw visie en staan open voor jouw frisse creatieve inbreng.

Olav:  "Bij Bosco Base ontvingen ze me hartelijk en behandelden ze me als meer dan een stagiair. De communicatieverantwoordelijke / mijn stagebegeleidster spoorde me vanaf de eerste dag aan om een eigen draai te geven aan mijn tijd hier. Ze daagde me uit om op de proppen te komen met eigen ideeën. Ik heb in een maand tijd aan mijn schrijfvaardigheden kunnen werken en computer- en sociale mediavaardigheden bijgeleerd, terwijl ik daar anders misschien een halfjaar over zou hebben gedaan. Ik zette met plezier mijn wekker om halfacht en had ik het hier elke dag naar mijn zin. Ik ben dankbaar omdat mijn ervaring bij Bosco Base ongetwijfeld nog zal bijdragen aan mijn studies en mijn latere werk."

Anke: "Je allereerste stage ooit, dat is heel spannend. Voor mij was dat niet anders. Gelukkig kreeg ik de kans om mijn eerste stage hier bij Bosco Base te lopen, een kleine, maar heel huiselijke organisatie. Als studente Bedrijfscommunicatie mocht ik hier echt van alles doen: teksten schrijven, socialemedia posts maken, een communicatieplan opstellen, een campagne leiden en opvolgen …

Ik heb hier dankzij Lindsey en haar collega’s op korte tijd enorm veel bijgeleerd over communicatie, marketing en jeugdwerk. Daar ben ik Bosco Base super dankbaar voor. Simpel gezegd: stage lopen bij Bosco Base is een echte aanrader!"

Tracy: "Als derdejaarsstudente communicatiemanagement heb ik 3 maanden stage gelopen bij Bosco Base. Ik heb tijdens mijn stageperiode heel leuke taken mogen doen. Ik mocht meehelpen met het organiseren van een evenement, ik heb een communicatie-onderzoek gedaan en aan de hand van de resultaten een communicatiecampagne bedacht. De collega's zijn tof en grappig. Ik vond het heel fijn."

Charlotte: "Als pas afgestudeerde communicatiewetenschapper was ik stiekem toch een beetje zenuwachtig: zou ik wel goed genoeg zijn voor het creatieve gedeelte dat bij communicatie komt kijken? Al wist ik eigenlijk heel goed van mezelf dat ik heel handig was met sociale media, apps en het in elkaar flansen van video’s en collages.

Dankzij de ruime vrijheid die ik kreeg, ging het dan ook heel vlot om Lindsey bij te staan in het verzinnen van leuke Instagramposts en campagnes. Werken voor de Bosco Base, dat is een beetje zoals thuiskomen: altijd koffie en zakdoeken in de buurt, wifi die af en toe eens durft vast te lopen en fijne mensen om je heen die je dag een stuk aangenamer maken."

Nora: "De sfeer op de werkvloer van Bosco Base is gewoon ideaal: geen negatieve vibes! Iedereen werkt supergoed samen en je hebt eigenlijk vanaf het begin het gevoel dat je erbij hoort.

Als stagiair op de communicatieafdeling van JDB leerde ik veel bij over hoe je correct en effectief op sociale media kan communiceren, hoe je een communicatieplan uitvoert, hoe je een onderzoek doet naar je doelpubliek en een persona maakt. Ik leerde er ook veel bij over e-mailmarketing: hoe gebruik je Mailchimp om een digitale nieuwsletter op te maken. Ik kreeg hier zeer veel groeikansen. Werken bij Bosco Base betekende voor mij opstaan met een glimlach, werken met plezier en de dag afsluiten met een goed geweten."

Ik stel me kandidaat.

Ik stuur een motivatiebrief met cv naar Bosco Base. Ik zal worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.