Bosco Base zoekt een stagiair(e) vorming/vrijwilligersbeleid

Bosco Base begeleidt jongeren in hun traject van animator tot instructor en bij hun inzet als vrijwilliger. Bosco Base geeft vorming en ondersteuning volgens de pedagogische visie van Don Bosco. Door een engagement op te nemen in het jeugdwerk in binnen- of buitenland verwerven jongeren vaardigheden voor het leven. Bosco Base wil de stem van animatoren laten horen en laten zien hoe uniek en waardevol de Don Boscosfeer is.

Met jongeren werken is veel meer dan leefgroepen of één-op-één begeleiding. Bij Bosco Base krijg je de kans om achter de schermen klassevol jeugdwerk te organiseren.

Maarten, stagebegeleider

Als stagiair(e) vorming/vrijwilligersbeleid neem je het vrijwilligersbeleid van Bosco Base onder de loep en je formuleert concrete aanwijzigingen. Je neemt deel aan de vergadering van de stuurgroep vorming en je werkt mee aan de theoretische en praktische uitvoering van de ideeën die daar ontstaan.

Wil jij hands-on-tools ontwikkelen voor de instructoren van de animatorencursussen. Maak jij een interactieve boeiende vorming? Kan jij zelf voor een groep staan en vorming geven? Wil je zelf een instructorvorming volgen? Weet jij hoe je jongeren kan overtuigen om vrijwilliger te worden bij Bosco Base? Dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.

Bij Bosco Base krijg je de kans om jouw talenten te ontwikkelen op de werkvloer in het jeugdwerk. We zullen je wegwijs maken en coachen, maar we luisteren ook graag naar jouw visie en staan open voor jouw frisse creatieve inbreng.

Anna: "Als stagiair bij Bosco Base heb ik echt een geweldige tijd gehad. Het warme en gastvrije team gaf me de kans om deel te nemen aan boeiende projecten. Ik voelde me aangemoedigd om nieuwe ideeën in te brengen en mijn perspectief te delen. Als student sociaal-cultureel werk kreeg ik de kans om zelfstandig aan mijn eigen projecten te werken, begeleid door mijn twee uitstekende stagebegeleiders. Tijdens mijn stage heb ik ook het geweldige team van vrijwilligers leren kennen tijdens evenementen zoals de instructeurscursus, kerstcursus of tijdens de winterbar.

Ik ben dankbaar voor de kans om deel uit te maken van Bosco Base en kijk terug op een stageperiode die niet alleen mijn professionele vaardigheden heeft versterkt, maar ook mijn waardering voor vrijwilligerswerk heeft verdiept."

Ik stel me kandidaat.

Ik stuur een motivatiebrief met cv naar Bosco Base. Ik zal worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.