Didactische tools

Wij bieden verschillende tools aan om jeugdwerkers te ­ondersteunen in hun engagement. Veel van deze tools zijn gemaakt voor begeleiders van kinderen en jongeren. ­Deze kunnen gratis gedownload of aangevraagd worden.

Jaarlijks ontwikkelen we een nieuwe didactische tool voor begeleiders van kinderen en jongeren. Deze komt er op vraag van animatoren, vrijwilligers of deelnemers. Ook jeugdhulporganisaties kunnen vragen om een ­didactische tool voor hen te ontwikkelen.

Een A2 poster met Tips & Tricks voor animatoren: Wat zit er in spel? Wat zijn de leefwerelden van kinderen? Hoe maak ik een origineel spel? Hoe maak ik een ingekleed typetje? Hoe bedenk ik een thema? Welke begeleidershouding neem ik aan? Hoe ga ik om met gedrag?

Download de Tips & Tricks op A4-formaat.

Ik bestel de Tips&Tricks poster.

Kaartspel 'Wat ik wil weten is...'

Ik bestel het kaartspel.

Spelfiches: meer dan 200 spelideeën

Ik zoek in de spelfiches.

Pimp jouw een-tegen-allen !

Een echte klassieker, die een-tegen-allen! In dit spel geef je de kinderen een lijst met opdrachten en een bepaalde tijd om ze te vervullen, met soms een tegenprestatie als het lukt. Het spel is populair, met goede reden. Je hebt er niet heel veel voorbereidingstijd aan, je moet niet met veel begeleiders zijn en de kinderen vinden het meestal wel leuk.
Maar toch kan het nóg beter, met deze tips maak jij van je een-tegen-allen een episch spektakel.

Download het voorbeeldspel.