Begeleidingstraject en vorming


Hoe krijgt dit project vorm in de scholen?

Elke school heeft een eigen aanpak, waarbij ze zich baseren op enkele onderbouwende vragen. Het is namelijk erg belangrijk om te bekijken wat de capaciteiten zijn van elke school. De ene school richt zich dan ook wat meer op sportief getinte activiteiten en de andere school meer op creatieve activiteiten. Ook de rol van de leerlingen verschilt van school tot school. Zijn zij de animatoren en misschien zelfs hoofdanimatoren? Of wordt die rol vooral vervuld door de leerkrachten? Welke jongeren worden daardoor aangesproken? Hoe vaak per week kunnen ze zich engageren? Er komen dus heel wat vragen kijken bij de opstart van de speelplaatsanimatie. Vragen die regelmatig opnieuw opgenomen moeten worden om het project te evalueren en te verbeteren. Daar kan Bosco Base dan ook ondersteuning bieden. Dankzij een uitgewerkt traject en een ruim vormingsaanbod kunnen scholen begeleid worden op hun weg naar een bredere school.

Er zijn meerdere actoren betrokken bij de uitbouw van speelplaatsanimatie. Zowel spelende leerlingen, speelplaatsanimatoren, begeleidende leerkrachten als de directie spelen een belangrijke rol.

Maak jouw school speelplaatsanimatieklaar.

Kies voor de ondersteuning die bij jouw school past:

Tips & Tricks om het zelfstandig aan te pakken:
We hebben voor jou Tips & Tricks verzameld.

Een vorming op maat:
Wil je liever een kortere vorming op maat aanvragen? Kies uit het aanbod vorming van Bosco Base.
Bovendien biedt Bosco Base verschillende cursussen voor animatoren aan. Dat is de ideale volgende stap voor elke speelplaatsanimator.

Een langdurig begeleid traject:
Kies je voor het traject speelplaatsanimatie, dan word je gedurende een schooljaar professioneel begeleid door Bosco Base. Je krijgt een totaalpakket aangeboden zodat je na afloop van het traject een geëvalueerde werking van speelplaatsanimatie op jouw school hebt.

Kostprijs
: € 500 (vervoer, materiaal en vijf contactmomenten inbegrepen)
Neem contact op via speelplaatsanimatie@donbosco.be of 016 24 16 20.


Uitgebreide uitleg: Traject 3.0.pdf

Bosco Base ondersteunt scholen
die tijdens de lesvrije momenten een animatieproject
(willen) aanbieden voor hun leerlingen.

Wil je meer informatie over speelplaatsanimatie, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen: