Word werkgroeplid

Wil jij een werkgroep vervoegen of opstarten? Het kan gaan over de uitwerking van een evenement, nadenken over een specifiek onderwerp… zowel nationaal als internationaal.

Stuwgroep vorming


Wil jij je engageren in de werkgroep vorming?

Dit is de centrale werkgroep voor alles rond vorming. Gedurende één jaar vergader je maandelijks over inhoudelijke en praktische onderwerpen, die door de instructoren worden aangereikt.

Werkgroep instructorenweekend


Ben jij instructor en wil je mee de instructorenweekends organiseren?

We organiseren een weekend en een dag voor de instructoren waar spel, ontspanning, vorming en input centraal staan. De werkgroep bereidt dat praktisch en inhoudelijk voor.

Werkgroep Don Boscovibes


Wil jij jouw Don Boscovibes overbrengen?

De werkgroep “Don Boscovibes” denkt na over hoe we het typische van Don Bosco nog meer een plaats kunnen geven op onze speelpleinen en vakantiewerkingen. Hoe brengen we Don Bosco naar de jongeren? Welke impulsen lanceren we daarvoor? Hoe vertalen we het Don Boscogevoel naar de buitenwereld? Het zijn stuk voor stuk uitdagende vragen. 

Werkgroep Sjoefoemi


Wil jij mee het Sjoefoemi-weekend voor Don Boscospeelpleinen en vakantiewerkingen organiseren?

Om de twee jaar organiseren we dit gigantisch evenement. Sjoefoemi is een weekend voor alle Don Boscoanimatoren dat vol plezier, spel, ontmoeting, samenzijn en nog zo veel meer zit.

Werkgroep Bosco Base @ Your Place


Jij bent sociaal, creatief en je bedenkt graag een zotte activiteit voor (hoofd)animatoren?

Check, check en nog eens check?! Fantastisch, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! Kom mee brainstormen en werk samen met ons een knotsgekke impuls uit om deze zomer met de (hoofd)animatoren van de speelpleinen uit te voeren. Het leuke is dat je in de zomer zelf meegaat naar de pleinen en iedereen leert kennen.

Werk- en denkgroep integriteit


Tijd voor meer integriteit

Jezelf veilig voelen als vrijwilliger of deelnemer op een activiteit van Bosco Base. Als vrijwilligers correct handelen zodat anderen zich aanvaard voelen. Integer handelen heeft zijn weerslag op zovele vlakken. Hoe integreren we het thema integriteit bij Bosco Base? Welke rol kan Bosco Base spelen naar haar speelpleinen en vakantiewerkingen? We ontwikkelen een beleid en tegelijkertijd zoeken we naar acties en impulsen.

Frequentie: 5-tal vergaderingen

Werkgroep coachingsbeleid


Wil jij je engageren om coaching een vaste plaats te geven bij Bosco Base?

Na het vrijwilligersbeleid te hebben ontwikkeld, is het nu tijd voor coaching. Wil jij mee denken hoe we dit bij Bosco Base willen vormgeven? Samen onderzoeken we hoe we onze vrijwilligers effectief kunnen ondersteunen en coachen.

Werkgroep 'Content creators'


Wil je graag meewerken aan een goede contentplanning voor Bosco Base?

Wij zijn Lize, Benjamin, Pouya, Nina en Lindsey. We houden van fotograferen, schrijven, plannen, vormgeving en … Don Bosco. Wil jij graag samen met ons de inhoud van de social media posts bepalen voor Bosco Base? Bosco Base loves social media!

Frequentie:
1 x per maand online + 1 x per jaar offline

Stuwgroep Bosco Base Internationaal


Word je warm van internationale samenwerkingen voor en door jongeren?

Bosco Base is volop bezig met een veelheid aan innoverende projecten binnen Europa. Deze werkgroep is de centrale werkgroep die al deze projecten mee ondersteunt vanuit België.

Werkgroep Youth4Youth


Ben je geëngageerd om plezante weekends vol vorming en plezier voor Europese vrijwilligers te organiseren?

Jaarlijks komen enkele Europese animatoren onze speelpleinwerkingen in Vlaanderen versterken. Deze werkgroep voorziet een gevarieerd programma voor de weekends.

Frequentie: 4 à 5 vergaderingen

Werkgroep Hasta La Pista


Wil jij mee een wandeltocht voor jongeren uitwerken?

Een pelgrimsreis voor jongeren organiseren van a tot z, dat is wat deze werkgroep doet! Ga mee op zoek naar verblijven, wandelroutes... en begeleid deze jongeren tijdens de reis van hun leven.

Start een eigen project

Een eigen project opstarten en uitwerken. Heb je zelf een leuk idee dat je graag wil uitwerken? Wij helpen je met plezier om daarmee aan de slag te gaan en starten samen met jou een werkgroep op.

Contacteer Zoé